mardi 12 mai 2009

Sjokoladekake


GÂTEAU AU CHOCOLAT

Ingrédients:

125 grammes de chocolat

50 grammes de beurre

40 grammes de fécule de pomme de terre

40 grammes d' amandes en poudre

2 oeufs

80 grammes de sucre

Noir secret

100 grammes de chocolat

2 cuillère à café de crème



Préparation

1. Réchauffez le beurre, ajouter des morceaux de chocolat et faire fondre ensemble.

2. Fécule de pomme de terre ajouter les amandes un poudre, melanger bien. Ajouter les jaunes d'œufs.

3. Battre la meringue à base d'œufs et le sucre. Ajouter dans le melange à la fin.

Noir secret

Casser et fondre du chocolat, et ajouter un peu de créme. Le melange doit etre solide. Refroidir.

Roule des boules.

Continuez le gâteau

Beurrer de moule. Ajouter un peu de pâte à gâteau, ajouter une "noir secret" et ajouter le reste de pâte à gâteau.

Cuire de gâteau á 180° C , 15 minute.
Evt:
Caramel - chocolate sauce
1dl de sucre
1dl de eau
1 bâton de vanille
1 Clou de girofle
1 cuillère à café de cacao en poudre
NORSK:
Ingredienser
125 g kokesjokolade
50 g smør
40 g rismel eller potetmel
malte 40 g mandler
2 stk eggeplomme
2 stk eggehvite
80 g sukker
1 ss melis til dryss
Mørk hemmelighet:
100 g kokesjokolade
2 ss kremfløte
Karamell-sjokoladesaus:
1 dl sukker
1 dl vann
1 stk vaniljestang
1 stk hel nellik
1 ss kakaopulver
3 ss grand marnier
Slik gjør du:
Former: 8 former à 1,5 dl
Ovn: 180 ° C ca. 15 minutter

1. Varm opp smøret, tilsett biter av sjokolade og la det smelte sammen.

2. Tilsett rismel og malte mandler, rør godt. Tilsett eggeplommene.

3. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend denne inn i røren til slutt.

Mørk hemmelighet:
1. Brekk sjokoladen i mindre biter og smelt den i vannbad. Tilsett litt kremfløte. Massen skal være fast. Avkjøl.

Rull små kuler på størrelse med klinkekuler.

Lag ferdig kaken:
Smør formene med smør. Fyll litt kakedeig i formen, legg i en "mørk hemmelighet" og etterfyll med kakedeig. Formen skal være ca. ¾ full. Formene med røre kan stå kjølig til de skal stekes. Stek kakene, ta dem straks ut av formen og anrett dem på tallerken sammen med karamell-sjokoladesaus.

Karamell-sjokoladesaus:
1. Del vaniljestangen i to på langs.

2. Ha alle ingrediensene foruten Grand Marnier i en liten kjele og kok massen til en tykk sirup.

3. Smak til med Grand Marnier til slutt.



2 commentaires:

Anonyme a dit…

En stemme her:)

Anonyme a dit…

Stemmer på denne ;D