mardi 12 mai 2009

Flatbrød

Ingredienser

4-5 dl hvetemel
2 1/2 dl sammalt rug eller hvete, grov
2 1/2 dl bygg- eller havremel
1/2 dl sukker
1/2 ts salt
5 dl skummet melk

Tilberedning

Bland alt det tørre. Lag en grop i melet og slå i melken. Rør deigen godt sammen og elt til passe fast og smidig deig. La deigen hvile ca. 1 time under et klede.Skru takken på middels varme og del deigen i 16-18 biter og rull til boller. Oppbevar bollene under klede mens du kjevler ett av gangen ut til rund leiv.Kjevle ut på melstrødd bakebord. Snu leiven ofte under kjevlingen slik at den ikke setter seg fast. Kjevle til slutt noen ganger frem og tilbake med rutekjevle.Stek på takke eller helle til flatbrødene er lys gylne på begge sider.

ingrèdients





4.5 dl de farine


2 1 / 2 dl de seigle ou de blé


2 1 / 2 dl de bâtiments ou de flocons d'avoine


1 / 2 dl de sucre


1 / 2 cuillère à café de sel


5 ml de lait écrémé






http://farm4.static.flickr.com/3063/3111021623_207942cb3d.jpg

Prèparation





Mélanger tout ce qui est sec. Faites un trou dans la farine, et verser le lait. Remuez bien pour obtenir une pâte lisse. Laisser reposer env. 1 heure sous un linge. Faire 16-18 morceaux et rouler les boules. Gardez les boules sous un linge. Rouler sur la table de cuisson farinée. Etaler les boules au rouleau à pâtisserie. Cuire le pain des deux côtés jusqu'à ce qu'il soit doré.

Aucun commentaire: