mercredi 28 janvier 2009



Strasbourg


I Strasbourg er det 250 000 innbyggere, og fylket heter Alsace (Elsass). Overborgmesteren heter Roland Ries og ble overborgmester i mars etter Fabienne Keller, som var den første kvinnelige i Strasbourg.

New York, Genève og Strasbourg er de eneste byene som har internasjonale organisasjoner uten å være hovedsteder. Dette er ikke tilfeldig. Byen er et symbol på tilgivelse mellom mennesker og noen tenker på byen som fremtidens Europa. Den er også kjent for sin arkitektur.

Matlaging er mer enn en levemåte i Strasbourg, det er en del av kulturen. Noen spesialiteter er surkål, choucroute, baeckeoffe, flambé tart, spaetzle og foie gras

Kjente sportslag fra Strasbourg er ”Racing club”, ”SIG”, ”Etoile Noir” og "Internationaux de Strasbourg".

En av Strasbourgs hovedattraksjoner er den protestantiske kirken Saint Pierre le Jeune. Byggingen av denne kirken startet i 1031. Drar du på et aldri så lite besøk til denne fantastiske kirken så får du mest sannsynlig se etterlevninger etter kirkeklokker eller eventuelt veranda.

”The kammerzell house” er en av de bygningene i Strasbourg med finest arkitektur. Tidligere har dette huset vært med på å sørge for inntekten til kjøpmenn i opptil flere generasjoner. Under det femtenede århundret kom folk for å selge varer til hverandre under de innrissede stensøylene.

Våpenskjoldet til Strasbourg





Sportslaget SIG fra Strasbourg.






Her ser du hvor strasbourg ligger i forhold til frankrike











Kilder:
Bilder:

http://www.eurocupbasketball.com
http://thenewermetaphysicals.blogspot.com
http://www.lclark.edu
http://phibade2006.in2p3.fr
www.wikipedia.no
www.otstrasbourg.fr


Maren&Mona

Aucun commentaire: